Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan nu aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
31 Jul 2019

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Wanneer je ouders om je heen vraagt hoe lang het laatste kinderfeestje duurde van hun zoon of dochter zul je merken dat er nogal wat verschil zit in de tijdsduur. Het ene feestje blijkt wel twee keer zo lang te duren als het andere feestje. Dus hoeveel tijd reserveer je nu voor het kinderfeestje? Wat is verstandig? Er is geen goed of fout. Het is echter wel belangrijk te kijken naar de groep kinderen zelf en de activiteiten die je wilt gaan ondernemen.

Algemene richtlijn voor hoe lang een kinderfeestje kan duren

Als globale richtlijn kun je voor de jongste kinderen (4 of 5 jaar oud) rond de twee a tweeënhalf uur aan houden en voor 6 jarigen bijvoorbeeld maximaal 3 uur. Voor de wat oudere kinderen kun je iets langere tijd uittrekken voor het kinderfeestje, bijvoorbeeld 4 uren.

Onderstaande punten kun je in overweging nemen bij het bepalen hoe lang het kinderfeestje zal duren.

De leeftijd van de kinderen

  • vooral jonge kinderen die nog niet vaak bij vriendjes of vriendinnetjes thuis spelen kunnen een kinderfeestje best spannend vinden, laat het in dat geval niet te lang duren.
  • jonge kinderen kunnen snel overprikkeld raken. Een feestje van 2 uren kan dan al erg vermoeiend zijn en vaak merk je dit in de loop van het feestje aan het gedrag van de kinderen.
  • Jonge kinderen kunnen zich nog niet zo lang concentreren op eenzelfde activiteit.

De activiteiten die je gaat doen

  • Reken voor taart eten en cadeautjes uitpakken een half uur.
  • Ga je spelletjes doen reken dan gemiddeld 10 minuten per spelletje (een stuk of 5 a 8 spelletjes is vaak voldoende).
  • Een (eenvoudige) knutselactiviteit duurt al snel 20 minuten tot een half uur.
  • Een speurtocht duurt vaak één tot anderhalf uur.
  • Blijven de kinderen eten reken hier dan ongeveer een half uur voor.
  • Organiseer je een activiteit buitenshuis hou dan rekening met de reistijd.
  • Breng je de kinderen naar huis aan het einde van het feestje hou dan rekening met de tijd die je hiervoor kwijt bent.

Tips:

Maak een planning met alle activiteiten die je wilt gaan doen met daarbij de verwachte tijd die je hiervoor nodig denkt te hebben.

Wanneer je de kinderen zelf naar huis brengt kun je enigszins flexibel zijn in de eindtijd van het feestje. Ben je door de activiteiten heen of zie je dat het voor de kinderen lang genoeg is geweest dan kun je ze iets eerder naar huis brengen (check dan wel of de ouders al thuis zijn) en wanneer de activiteiten iets uitlopen heb je wat speling zonder dat de ouders al binnenkomen en moeten wachten.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »