Delen
Deel dit product
jouw review toevoegen
Beoordeel Escape Room Draaiboek Kinderfeestje Thuis

Escape Room Draaiboek Kinderfeestje Thuis

€17,50
Met dit draaiboek organiseer je je eigen escape room kinderfeestje thuis. Inclusief uitgebreide uitleg over de voorbereiding en alle opdrachten om zelf te printen.

Geschikt voor kinderen van ongeveer 9 t/m 12 jaar.
Print je Feestje.
 • Digitaal of Drukwerk
  Al onze producten zijn als digitaal bestand verkrijgbaar. Onze posters en uitnodigingen kun je daarnaast ook als drukwerk bestellen.
 • Personaliseer je bestanden
  Een groot deel van onze producten is personaliseerbaar. Uitnodigingen pas je eenvoudig aan in onze online editor. De feestpakketten kun je thuis in alle rust na aanschaf in Adobe Reader personaliseren.
 • Directe download
  Voor de DIY digitale bestanden en de niet personaliseerbare bestanden ontvang je direct na online betaling de downloadlink. Bestanden gemaakt via onze online editor ontvang je binnen 24 uur via de mail. Gepersonaliseerd drukwerk wordt binnen 2-4 dagen verzonden.
 • Maatwerk
  Zoek je printables van een specifiek thema, laat het ons weten.
Beschrijving

Escape Room Pakket

Met dit draaiboek voor een escape room kinderfeestje maak je je eigen escape room thuis, waar en wanneer je wilt. Je hebt slechts één ruimte nodig. Er is geen computer of internetverbinding nodig. De escape game kan dus overal gespeeld worden, zelfs buiten.

De opdrachten vereisen logisch denken, teamwork en creativiteit. De opdrachten zijn geschikt voor jongens en meiden van ongeveer 9 jaar t/m 12 jaar oud. De escape room bestaat uit 9 verschillende opdrachten. Van geheimtaal ontcijferen, rebussen oplossen tot kraskaartjes en zoekopdrachten. 

Het avontuur kan altijd worden opgelost. Wanneer de kinderen vastlopen kunnen er hints gegeven worden. De escape game is niet aan tijd gebonden. Voor een extra spannend effect kun je echter wel een tijdsduur instellen van 1 uur. De meeste groepen zullen de escape room binnen een uur kunnen verlaten.

Het verhaal/thema

De escape game bestaat uit cryptische aanwijzingen en puzzels die passen bij bijna ieder thema. Dus of je nu een detective feestje, een ruimtefeestje, een unicornfeestje of een cupcakefeestje wilt organiseren deze escape game is altijd passend bij jouw specifieke themafeestje!

Er zijn twee mogelijkheden hoe de escape game te spelen. Laat de kinderen door het volgen van de aanwijzingen ontsnappen uit de ruimte of laat de kinderen de sleutel zoeken van een afgesloten box met daarin een leuke beloning of attributen die ze nodig hebben bij het vervolg van het feestje. Vertel een spannend verhaal voorafgaand aan de escape game passend bij jouw themafeestje.

Aantal kinderen

De escape room is het beste te spelen met 3 tot 7 kinderen. Wanneer je met meer dan 7 kinderen in één team de escape room speelt zullen mogelijk niet alle kinderen voldoende te doen hebben. Nodig je meer dan 7 kinderen uit dan kun je met twee gesplitste teams ofwel gelijktijdig (elk in een andere ruimte) ofwel ná elkaar spelen.  De teams kunnen zo ook tegen elkaar strijden: welk team kan als eerste ontsnappen?

Inhoud draaiboek escape room

In het draaiboek wordt stap voor stap uitgelegd hoe de escape game in zijn werk gaat en hoe je deze kunt voorbereiden en klaarzetten. Tevens ontvang je alle opdrachtkaarten en aanwijzingen om zelf te printen.

Extra benodigd

Er zijn een aantal spullen die je naast het draaiboek nodig hebt. Je kunt de spullen zelf verzamelen of je kunt ons escape room clue-pakket mee bestellen. Wanneer je het clue-pakket bestelt ontvang je tevens alle opdrachten en aanwijzingen als drukwerk zodat je deze niet meer zelf hoeft te printen.

Het clue-pakket omvat: 

 • 2 kistjes/doosjes
 • 2 driecijferige-slotjes
 • slotje met sleutel
 • blacklight lampje
 • rode decoder
 • geheimschrift pen
 • (lang) potlood
 • transparante sheet
 • ballon(nen)
 • 4 envelopjes of kleine zakjes
 • 6 krasstickers (niet noodzakelijk wanneer je de spullen zelf verzamelt, maar wel leuk!)
 • alle opdrachten en aanwijzingen (als drukwerk meegeleverd in het clue-pakket of zonder clue-pakket zelf te printen vanuit het draaiboek)
 • notitieboekjes, per kind één (optioneel).

De notitieboekjes worden gebruikt bij één van de opdrachten maar in het draaiboek wordt een alternatief omschreven waardoor ze niet noodzakelijk zijn. Naast dat ze een leuke aanvulling zijn voor de escape game zelf kunnen de kinderen hiermee ook een leuke herinnering aan het feestje mee naar huis krijgen.

Wat je zelf extra nodig hebt:

 • één ruimte
 • een tafel(tje) en een stoel
 • een paar kussens
 • een paar boeken
 • bij ontsnappen uit een ruimte: een afsluitbare deur (denk aan reservesleutel!) of een ketting bv fietsketting met sleuteltje om de deur fictief af te sluiten
 • bij openen van box met beloning: een doos of koffer o.i.d. die af te sluiten is met een slotje met sleutel (meegeleverd in clue-pakket).

Voorbereiding

We begrijpen dat je als ouders in minimale tijd een maximaal feestje neer wilt zetten. Daarom zijn alle onderdelen (in het clue-pakket) al zo veel mogelijk voorbereid. Slechts bij drie opdrachten dien je zelf nog een paar stappen te ondernemen om de opdrachten te laten passen bij de ruimte waar de escape game zich afspeelt en het aantal kinderen dat meespeelt. Volg hiervoor eenvoudig het stappenplan dat je ontvangt bij het pakket. Deze voorbereiding zal maximaal een half uur tijd in beslag nemen. Daarnaast zul je vlak voor het feestje ongeveer 10 minuten bezig zijn met het klaarzetten van de ruimte. Verzamel je zelf alle spullen en print je de opdrachten zelf uit hou dan rekening met een extra uurtje werk voor het klaarmaken van de opdrachten/aanwijzingen.

Begeleiding tijdens de escape room

In principe kunnen kinderen vanaf 9 jaar de escape room zelfstandig doorlopen. Het verschilt echter van groep tot groep of de kinderen extra aanwijzingen nodig hebben. Het is dus aan te raden vooral bij de jongere kinderen als ouder/begeleider in de ruimte aanwezig te blijven zodat je indien nodig een hint kunt geven. Als begeleider heb je alle opdrachten met antwoorden bij de hand.

 

Escape Game Het draaiboek ontvang je digitaal (PDF bestand). De overige items ontvang je via de post.
Gebruiksvoorwaarden digitale bestanden Onze printables zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan de bestanden, de geprinte versies of producten gemaakt met onze printables te delen, door te verkopen of op wat voor manier dan ook te verspreiden anders dan voor eigen gebruik.