• Lorem ipsum

Digitale downloads, handleiding

Bij iedere digitale bestelling ontvang je een uitgebreide handleiding met uitleg, tips en extra informatie over het downloaden, personaliseren van de tekst, printen en eventueel in elkaar zetten van de ontwerpen.

Printables

Een printable is een digitaal bestand dat je via een link (die je na betaling ontvangt) kunt downloaden. Vervolgens moet je zelf het bestand printen. Je krijgt dus niets via de post thuisgestuurd.

Alle bestanden worden geleverd in hoge resolutie, 300 dpi.

De posters worden geleverd in JPG formaat zodat je ze ook gemakkelijk kunt laten printen bij bijvoorbeeld een fotoafdrukservice.

De feestprintables worden geleverd in PDF formaat. 

Personaliseerbare PDF bestanden en benodigde sofware

Sommige van onze producten, zoals de diy uitnodigingen en diploma's zijn personaliseerbaar. De tekst  kun je zelf eenvoudig overtypen. Of een product personaliseerbaar is staat vermeld bij de extra informatie van het betreffende product.

Om deze tekst aan te passen heb je het gratis te downloaden programma Adobe Reader nodig. Op veel computers is dit programma al voor-geïnstalleerd. Indien deze nog niet geïnstalleerd is op je computer kun je dit programma gratis downloaden via de website van Adobe: https://get.adobe.com/nl/reader/. Let op: in andere PDF-readers is de tekst van onze bestanden niet aan te passen. Onze bestanden werken niet op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Je zult de bestanden moeten downloaden, bewerken en printen op een laptop of computer.

Wat is allemaal aan te passen in een personaliseerbaar bestand?

Open je PDF-bestand in Adobe Reader en typ de voorbeeldtekst eenvoudig over. Alleen tekst die in een grijs vlak staat is aanpasbaar.

Wanneer je tekst langer is dan de voorbeeldtekst dan kun je de grootte van het lettertype aanpassen zodat de tekst toch past in het aangegeven vak. Hou er wel rekening mee dat als de tekst veel langer is dan op het voorbeeld de layout minder mooi kan worden en dat de lengte van tekst niet oneindig is. Ook de soort lettertype is aanpasbaar.

Kleuren, clipcart en layout is niet aanpasbaar. De bestanden zijn beveiligd waardoor ze niet te gebruiken zijn in andere programma’s zoals photoshop e.d.

Aanpassen van tekst in onze bestanden kan alleen in Adobe Reader. Zorg dat je eerst Adobe Reader opent en dan pas het bestand zodat je zeker weet dat je in de juiste PDF-reader werkt.

Downloaden van digitale bestanden

Betaal je online dan ontvang je binnen enkele minuten na het afronden van de bestelling een automatische email met daarin een link naar de te downloaden bestanden. 

Heb je gekozen voor vooraf overmaken dan worden de bestanden op werkdagen via mail toegestuurd nadat de betaling door ons is verwerkt. Om het proces te versnellen kun je een email sturen met de melding dat het bedrag is overgemaakt.

Ontvang je na enkele minuten na afronden van je bestelling geen email check dan eerst je “ongewenste email/spambox”. Een heel enkele keer komt het voor dat het wat langer duurt. Heb je na een half uur nog geen email ontvangen neem dan contact met ons op. Het kan zijn dat je tijdens het bestelproces een typefout hebt gemaakt in je emailadres of dat er onverhoopt iets anders aan de hand is. We zullen je dan een nieuwe email sturen met de downloadlink.

Je ontvang een email met een link naar je eigen downloadpagina. Klik op deze link. Op de downloadpagina zie je de link(en) naar je bestelde product(en) en naar de algemene instructie. Klik op de downloadlink(en) en de bestanden worden automatisch gedownload. Je vind de bestanden terug op je computer in de map "downloads". Afhankelijk van je eigen instellingen kunnen de bestanden elders opgeslagen zijn op je computer. 

De bestanden kunnen maximaal 5 keer na aankoop gedownload worden. Dit is om frauduleus delen van de bestanden tegen te gaan. Zorg dus dat je de bestanden direct goed opslaat op je computer zodat je het bestand altijd opnieuw kunt gebruiken. Mocht er iets mis zijn gegaan bij het downloaden of je hebt het bestand niet goed opgeslagen neem dan contact met ons op.

Printen

De feest-printables zijn ontworpen om thuis te printen op een kleurenprinter. Ook kun je de bestanden printen bij een copyshop. Omdat de bestanden in PDF-formaat worden geleverd kunnen ze meestal niet aangeboden worden bij foto-afdrukservices e.d. Deze bedrijven accepteren vaak alleen jpg bestanden. Wil je bijvoorbeeld uitnodigingen laten afdrukken bij een foto-afdrukservice stuur dan je aangepaste bestand naar info@printjefeestje.nl. Wij kunnen deze voor je omzetten naar jpg.

De posters worden geleverd in JPG zodat ze ook af te drukken zijn bij online afdrukservices of fotoafdrukservices.

Gebruik altijd wit papier. Voor het mooiste resultaat kun je printen op mat fotopapier. Maar wat dikker printerpapier volstaat uiteraard ook goed. Gebruik bij voorkeur ten minste 160-220 grams papier.

Je kunt de bestanden zo vaak printen als je wilt, maar alleen voor persoonlijk gebruik.

Er kunnen kleine kleurverschillen voorkomen tussen kleuren van de afbeeldingen op je computerscherm en de daadwerkelijk kleuren op de prints. Dit heeft te maken met de calibratie van je eigen computerscherm, met de soort papier die je gebruikt maar ook met je printer en de gebruikte printerinstellingen.

Wijken bij het printen je kleuren heel erg af van de kleuren van je scherm (en is je scherm goed gekalibreerd) check dan eerst het inktniveau van alle kleuren van je printer. Kleuren kunnen wel iets afwijken maar nooit heel erg veel.

Knippen en plakken

Sommige van onze ontwerpen moeten nog uitgeknipt worden of gevouwen en geplakt. Hoe lang je hiermee bezig bent is lastig aan te geven en hangt sterk af van het soort ontwerp en het aantal dat je nodig hebt. Een vlaggenlijn kun je in 20 minuten af hebben, maar wil je 20 traktatiedoosjes in elkaar zetten dan heb je meer tijd nodig.

Gebruik een schaar of een snijmesje met liniaal en snijmat om de ontwerpen uit te knippen/snijden. Wat je zelf prettig vind.

Vragen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist downloaden, aanpassen en printen van de bestanden. Uiteraard staan wij graag voor je klaar om je bij eventuele problemen verder te helpen zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je aankoop. Maar met onze uitgebreide handleiding die je ontvangt bij iedere printable zal het vast en zeker goed verlopen.

Herroeping

Ben je niet tevreden over ons product? Dat vinden wij erg jammer om te horen. We proberen de productafbeeldingen zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven en de bestanden zijn in hoge resolutie, 300 dpi. Volgens de standaard Europese wetgeving geldt er geen recht van retour op digitale aankopen. Heb je toch vragen of opmerkingen laat het ons weten. We helpen je graag verder zodat je wel tevreden bent met ons product. Lukt dit echt niet dan kunnen we in overleg het aankoopbedrag terugstorten. 

Copyright en gebruik

Het is niet toegestaan de bestanden door te sturen naar vrienden en familie. De aanschaf is alleen voor persoonlijk gebruik. Respecteer de tijd en moeite die het kost om de ontwerpen te maken en verwijs familie en vrienden door naar onze website en deel de bestanden niet met anderen.

Het is niet toegestaan de bestanden, de geprinte versies of producten gemaakt met onze printables door te verkopen of op wat voor manier dan ook te verspreiden.

De bestanden zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Commercieel gebruik op wat voor manier dan ook is niet toegestaan.

Print je Feestje maakt in haar ontwerpen soms gebruik van gekochte afbeeldingen/clipart van andere ontwerpers onder licentie. Deze afbeeldingen zijn niet het eigendom van Print je Feestje en worden ook niet als zodanig verkocht. Het auteursrecht van de gebruikte karakters, clip-art en grafische afbeeldingen blijft behouden aan de copyrighthouders. Voor al het overige rust het copyright bij Print je Feestje. De ontwerpen of delen hieruit mogen niet gebruikt worden bij eigen ontwerpen, producten of op websites e.d.